Danmarks 59 autoriserede Renault forhandlere holder i weekenden 27.-28. august Åbent Hus på den helt nye Renault Megane Electric. Allerede inden lanceringsweekenden er der solgt omkring 1000 biler.

”Den nye Megane Electric er fremragende”, ”Renault Megane Electric – et oplagt valg til Årets Bil”, ”Fransk elbil igen med i front”.

Ja, superlativerne fra landets førende motorjournalister står i kø efter de har kørt den spritnye Renault Megane Electric. Og nu åbnes der så endelig for, at interesserede kunder kan komme bag rattet af den vel nok mest interessante og nyskabende Renault i årevis.

”Det var oprindeligt planen, at vi skulle have lanceret Renault Megane Electric i foråret. Men på grund af forsinkelser og leveringsproblemer, der har ramt hele bilbranchen, besluttede vi at udsætte til lige efter sommerferien. Det gjorde vi for at sikre, at der var biler nok til alle forhandlere, så de både kunne have biler i udstillingen og til prøvekørsler”, siger kommunikationschef Søren Hyltoft fra RN Danmark, der importerer Renault og Dacia.

Fire versioner – to batteristørrelser
Renault Megane Electric fås med to batteristørrelser, to motorstørrelser og fire udstyrsvarianter. Den mindste version er udstyret med 40 kWh batteri, mens den største har 60 kWh batteri. Versionen med 40 kWh batteri har en ydelse på 130 hk og en rækkevidde på 291 WLTP, mens versionen med 60 kWh batteri har 220 hk og en rækkevidde på 433 km WLTP.

Det er også muligt at vælge en specialversion, der hedder Evolution ER. Den er udstyret med det store batteri, men den lille 130 hk motor. Det betyder at rækkevidden er 458 km – WLTP.

Priserne for versionen med det lille batteri begynder ved 309.990 kr. for laveste udstyrsversion kaldet Equilibre. Ønsker man denne med det store batteri er prisen 349.990 kr. Går man et udstyrsniveau op får man Techno versionen. Her begynder priserne for den 40 kWh version på 329.990 kr. og 369.990 kr. for versionen med det store batteri. Ønsker man højeste udstyrsniveau skal man vælge Iconic. Denne fås udelukkende med det store batteri. Prisen er 389.990 kr.

Evolution ER versionen koster 354.900 kr.

Alenlang udstyrsliste
Listen af standardudstyr er lang på alle versioner. Equilibre har som standard blandt andet 18 tommer alufælge, Fuld LED, bakkamera og naturligvis fuld ADAS sikkerhedspakke.

Technoversionen er spiffet yderligere op med 20 tommer alufælge, klimaanlæg, 24-tommers touchskærm, mens der er skruet helt op for luksusfølelsen i Iconic. Her er der specielle 20 tommer fælge, ægte træ på dørsider og instrumentbord, lædersæder og Harman Kardon lydsystem for blot at plukke i de mest iøjnefaldende elementer.

”På trods af at vi endnu ikke har lanceret bilen, har vi allerede solgt omtrent 1000 biler, hvilket er virkelig imponerende. Vi har i år i alt 1400 produktionspladser, men nogle af dem kommer først til landet efter nytår. Hvis man derfor bestiller en ny Megane Electric i dag, skal man nok forvente en 6-7 måneders leveringstid”, siger Søren Hyltoft og fortsætter.

”Af de 1000 biler der allerede er solgt, er det næsten udelukkende versionen med det store batteri der er solgt, mens det også er de bedst udstyrede versioner som kunderne har valgt”, siger Søren Hyltoft fra Renault i Danmark.

Åbent Hus hos landets autoriserede Renault forhandlere er fra 11.-16. lørdag og søndag